رویینو

منتشر شده در 21 اسفند 1402

هرآنچه باید درباره عمل بینی استخوانی بدانید

  • نویسنده: تیم محتوای پزشکی رویینو
  • محتوای تایید شده

هرآنچه باید درباره عمل بینی استخوانی بدانید

یکی از مهم‌ترین عوامل مؤثر در انجام رینوپلاستی (Rhinoplasty) یا عمل زیبایی بینی، نوع بینی است که طبق ضخامت پوست به 2 نوع گوشتی و استخوانی تقسیم می‌شود. در بینی استخوانی، پوست بینی نازک‌تر است، چربی کم‌تری وجود دارد و معمولاً اثری از آکنه دیده نمی‌شود. همچنین، در این نوع بینی، غضروف بزرگ‌تر و قوی‌تر است. افرادی که بینی استخوانی دارند، کاندید خوبی برای روش‌های مختلف عمل بینی مثل جراحی بینی فانتزی محسوب می‌شوند.

عمل بینی استخوانی با ایجاد تغییرات اساسی در هارمونی بینی، باعث زیباتر شدن چهره از نمای جلو یا بغل خواهد شد. مهم‌ترین ویژگی بینی‌های استخوانی، قوز و کشیدگی‌های ناهموار بینی است که باعث به‌هم ریختن هارمونی چهره می‌شود. بعضی از بیماران می‌خواهند پل بینی زیباتری داشته باشند، بعضی دیگر به‌دنبال کوچک کردن نوک آن هستند و بعضی دیگر یک بینی کاملاً جدید می‌خواهند. اگر شما هم از جمله این افراد هستید، در این مطلب از رویینو همراه ما باشید تا به همه موضوعات مهم در مورد عمل بینی‌های استخوانی بپردازیم.

جراحی بینی استخوانی چیست؟

عمل بینی استخوانی، یکی از روش‌ها و انواع رینوپلاستی است که با هدف اصلاح نواقص ساختاری و ظاهری بینی‌هایی که برجستگی نافُرم یا قوز دارند، انجام می‌شود. این عمل نه‌تنها تناسب و زیبایی چهره را افزایش می‌دهد، بلکه در مواردی خاص، مشکلات تنفسی ناشی از انحراف تیغه بینی را هم برطرف می‌کند. عمل زیبایی بینی استخوانی، حساسیت کمتری دارد و نسبت به عمل بینی‌های گوشتی آسان‌تر است. پوست نازک و انعطاف‌پذیری بینی‌های استخوانی، 2 ویژگی مهم بینی‌های استخوانی‌اند که باعث آسان شدن عمل، التیام سریع زخم‌ها بعد از جراحی و طبیعی‌تر شدن نتیجه رینوپلاستی می‌شوند.

مراحل عمل بینی استخوانی

در طول عمل بینی استخوانی، جراح متخصص با ظرافت و دقت، اقدام به تراشیدن و فرم‌دهی استخوان و غضروف بینی می‌کند. این مراحل با ظرافت خاصی انجام می‌شوند تا ضمن حفظ استحکام ساختاری بینی، قوس و انحراف آن به طور کامل برطرف شود. برخلاف عمل بینی گوشتی که پوست ضخیم‌تری دارد و نیازمند ظرافت و دقت بیشتری در حین عمل است، عمل بینی استخوانی به دلیل پوست نازک‌تر، به اقدامات کمتری برای حفظ حجم و شادابی پوست بعد از عمل نیاز دارد. موارد زیر، مراحل کلی جراحی بینی استخوانی را نشان می‌دهند:

  • بیهوشی کامل: در ابتدای کار، با استفاده از داروهای بی‌حسی موضعی یا بیهوشی عمومی، ناحیه بینی بی‌حس می‌شود.
  • ایجاد برش: جراح بسته به نوع بینی و تکنیک جراحی، از طریق برش‌های داخل بینی (روش بسته) یا ایجاد برش کوچکی بین سوراخ‌های بینی (روش باز) به ساختار داخلی بینی دسترسی پیدا می‌کند.
  • تراشیدن استخوان و غضروف: با ظرافت و دقت، جراح اقدام به تراشیدن و فرم‌دهی استخوان و غضروف بینی می‌کند تا قوس و انحراف آن به طور کامل برطرف شود.
  • اصلاح نوک بینی: در صورت نیاز، جراح می‌تواند با تراشیدن یا پیوند غضروف، نوک بینی را هم اصلاح و متناسب با دیگر اجزای صورت فرم‌دهی کند.
  • بخیه زدن: پس از اتمام مراحل اصلاحی، جراح برش‌ها را با بخیه‌های ظریف می‌بندد.

بینی استخوانی چه ویژگی‌هایی دارد؟

بینی استخوانی چه ویژگی هایی دارد؟

بینی‌های استخوانی که به آنها بینی‌های غضروفی هم گفته می‌شود، ویژگی‌های خاصی از جمله قوز، حالت عقابی یا شکستگی دارند. داشتن بینی استخوانی تا حد زیادی ارثی است. همچنین، ضربه به بینی هم می‌تواند در بعضی موارد منجر به ایجاد قوز یا برآمدگی روی پل بینی شود. به‌طور کلی، بینی‌های استخوانی دارای ویژگی‌های ظاهری زیر هستند:

  • استخوان قوی‌تر و ضخیم‌تر: پل بینی در افراد دارای بینی استخوانی، به دلیل استخوان قوی‌تر و ضخیم‌تر، برجسته‌تر و محکم‌تر به نظر می‌رسد. این قوس استخوانی، از نوک ابرو تا نوک بینی امتداد می‌یابد.
  • غضروف نوک بینی تیزتر: در  افراد با بینی استخوانی، بینی ساختاری محکم و تعریف شده دارد که به نوک بینی شکل تیز و باریک می‌دهد.
  • پوست نازک: نازکی پوست بینی‌های استخوانی باعث می‌شود که قوس و ناهمواری‌های استخوان زیر پوست به‌وضوح قابل مشاهده باشند. 
  • نداشتن چربی: در مقایسه با بینی‌های گوشتی، پوست بینی‌های استخوانی چربی کمتری دارد.
  • انعطاف‌پذیری بیشتر: پوست نازک‌تر بینی‌های استخوانی، تا حدی انعطاف‌پذیری بیشتری هم دارد.
  • نوک تیز و روبه‌بالا: بینی‌های استخوانی، باریک، تیز و به طور طبیعی رو‌به‌بالا هستند.
  • تمایل به قوز: به دلیل ضخامت کمتر پوست و دسترسی آسان‌تر به استخوان، اصلاح قوز بینی در افراد با بینی استخوانی بیشتر به‌چشم می‌آید.

آشنایی با روش‌های جراحی بینی استخوانی

جراحی بینی استخوانی، برای افرادی که دارای قوز یا برآمدگی روی پل بینی، نوک بینی بزرگ یا افتاده، یا سوراخ‌های نامتقارن بینی هستند، مناسب است. جراحان پلاستیک، برای عمل بینی افراد با بینی استخوانی از 2 روش اصلی استفاده می‌کنند:

  • روش جراحی بسته: در این روش از عمل بینی استخوانی، برش‌ها در داخل بینی ایجاد می‌شود و هیچ جای زخمی روی پوست خارجی بینی باقی نمی‌ماند.
  • روش جراحی باز: در این روش، علاوه بر برش‌های داخل بینی، یک برش کوچک هم در ناحیه کلوملا (تیغه بین دو سوراخ بینی) ایجاد می‌شود. این روش به جراح دید بهتری از ساختار بینی از جمله مقدار قوز یا شدت استخوانی بودن بینی می‌دهد و ممکن است برای جراحی‌های پیچیده‌تر مناسب‌تر باشد.

انتخاب روش عمل بینی باز یا بسته به عوامل مختلفی از جمله  آناتومی بینی و خواسته‌های شخصِ بیمار بستگی دارد.

چه سنی برای عمل بینی استخوانی مناسب است؟

چه سنی برای عمل بینی استخوانی مناسب است؟

طبق نظر جراحان پلاستیک، بهترین زمان برای جراحی بینی استخوانی، سنی است که رشد استخوان‌های صورت به پایان رسیده باشد. در نتیجه، سن رشد استخوانی صورت در دخترها 16 سالگی و در پسرها سن 18 سالگی است. با این حال، بازه سنی بین 18 تا 50 سالگی بهترین سن برای عمل بینی استخوانی است. در این بازه سنی، رشد استخوان های صورت و بینی به طور کامل تثبیت و فرم نهایی صورت مشخص شده است.

دلایل این محدوده سنی:

  • قبل از 18 سالگی: استخوان های صورت و بینی هنوز در حال رشد هستند. جراحی در این سن می‌تواند منجر به عدم تقارن در صورت و نیاز به جراحی های ثانویه در آینده شود. 
  • بعد از 50 سالگی:  در این دوره سنی، پوست خاصیت ارتجاعی خود را از دست می دهد. جراحی در این سن سخت تر بوده و دوره نقاهت طولانی تر می‌شود. همچنین، احتمال ابتلا به بیماری های زمینه ای افزایش می یابد که می‌تواند خطرات جراحی را افزایش دهد.

البته، این محدوده سنی فقط یک راهنمای کلی است و در نهایت پزشک متخصص با معاینه دقیق و بررسی شرایط فردی شما، بهترین زمان را برای عمل بینی استخوانی شما تعیین خواهد کرد.

عوارض عمل بینی استخوانی

از جمله شایع‌ترین عوارض عمل بینی استخوانی که برای افراد با بینی استخوانی ممکن است رخ دهند:

  • کبودی و ورم: این عوارض بعد از هر عمل جراحی بینی، چه استخوانی و چه گوشتی، شایع هستند و معمولا طی 1 تا 2 هفته به طور کامل از بین می‌روند.
  • درد: درد بعد از عمل بینی استخوانی خفیف تا متوسط است و با مسکن‌های تجویزشده توسط پزشک قابل کنترل است.
  • احساس بی‌حسی: بی‌حسی نوک و تیغه بینی بعد از عمل در بینی‌های استخوانی طبیعی است و به مرور زمان از بین می‌رود.

مراقبت‌های ویژه بعد از عمل بینی استخوانی

مراقبت های ویژه بعد از عمل بینی استخوانی

عمل بینی استخوانی به دلیل پیچیدگی‌های خاص آن، نیازمند مراقبت‌های بعد از عمل دقیق‌تری نسبت به عمل بینی‌های گوشتی است. بینی‌های استخوانی دارای پوست ضخیم‌تری هستند. این ضخامت بیشتر، به معنای وجود عروق خونی بیشتر و تمایل به خونریزی و تورم بیشتر بعد از عمل است.  به همین دلیل، لازم است که مراقبت‌های بعد از عمل برای کاهش این عوارض و تسریع روند بهبودی به دقت انجام شوند.

  • قرار دادن کمپرس سرد: به دلیل ضخامت بیشتر پوست بینی‌های استخوانی، ممکن است تورم و التهاب بعد از عمل بیشتر باشد. در این موارد، ممکن است پزشک از داروهای ضدالتهاب قوی‌تر یا تزریق کورتیکواستروئید استفاده کند. همچنین، باید از کمپرس سرد برای کاهش ورم بعد از عمل بینی استخوانی استفاده کرد.
  • بالا گرفتن سر و محافظت از پانسمان: به دلیل وجود عروق خونی بیشتر در بینی‌های استخوانی، احتمال خونریزی بعد از عمل بیشتر است. در این موارد، باید مراقبت بیشتری از جمله بالا گرفتن سر در حین خوابیدن یا جلوگیری از فشار به بینی برای کنترل خونریزی انجام شود.

به دلیل ضخامت بیشتر پوست و وجود عروق خونی بیشتر، روند ترمیم در بینی‌های استخوانی به طور ذاتی کندتر از بینی‌های گوشتی است. بیماران باید صبوری بیشتری داشته باشند و به توصیه‌های جراح خود برای بهبود سریع‌تر عمل کنند. 

بازگشت قوس بینی (برجستگی ثانویه)

در بعضی موارد، قوس بینی بعد از عمل به طور کامل از بین نمی‌رود و یا دوباره برمی گردد. بازگشت قوس بینی که به آن «برجستگی ثانویه» هم گفته می‌شود، زمانی اتفاق می‌افتد که قوس بینی بعد از عمل جراحی رینوپلاستی به طور کامل از بین نمی‌رود یا بعداً دوباره ظاهر می‌شود. این عارضه بیشتر در افرادی که بینی بسیار قوس داری دارند، شایع است. به‌طور کلی، بازگشت قوس بینی یک ناهنجاری جزئی در شکل بینی است که در آن نوک بینی به‌جای اینکه به طور مستقیم به سمت پایین باشد، کمی به سمت بالا خم می‌شود. این ناهنجاری می‌تواند در اثر عوامل مختلفی ایجاد شود، از جمله:

  • ژنتیک: بازگشت قوس بینی می‌تواند در بعضی از خانواده‌ها ارثی باشد.
  • روش جراحی بینی: در بعضی از موارد، روش جراحی بینی می‌تواند منجر به بازگشت قوس بینی شود.
  • آسیب: آسیب به بینی بعد از عمل مخصوصاً در دوره نقاهت هم می‌تواند باعث بازگشت قوس بینی شود.

عوامل مؤثر بر نتیجه جراحی بینی استخوانی کدامند؟

عوامل مؤثر بر نتیجه جراحی بینی استخوانی کدامند؟

عوامل متعددی بر نتیجه عمل زیبایی بینی استخوانی تاثیر می گذارند، از جمله:

  • مهارت و تجربه جراح: انتخاب یک جراح باتجربه و ماهر در جراحی بینی استخوانی بسیار مهم است.
  • شرایط سلامتی بیمار: بیمارانی که از سلامتی کامل برخوردار هستند، معمولا نتایج بهتری از عمل بینی استخوانی می‌گیرند.
  • رعایت مراقبت‌های بعد از عمل: رعایت دقیق مراقبت‌های بعد از عمل به تسریع روند بهبودی و حصول نتیجه مطلوب کمک می‌کند.
  • انتظارات واقع‌بینانه: بیماران باید انتظارات واقع‌بینانه‌ای از عمل زیبایی بینی استخوانی داشته باشند و درک کنند که هیچ تضمینی برای دستیابی به نتیجه دلخواه وجود ندارد.

چه کسانی کاندیدای مناسبی برای جراحی بینی استخوانی هستند؟

افراد زیر کاندیدای مناسبی برای عمل زیبایی بینی استخوانی هستند:

  • افراد دارای پوست نازک و غضروف قوی
  • افرادی که از قوز یا انحراف بینی خود ناراضی هستند
  • افرادی که از سلامت کامل برخوردار هستند
  • افرادی که انتظارات واقع‌بینانه‌ای از عمل دارند

متن انگلیسی:
Some people inherit dorsal humps genetically. This means they’re born with a tendency to develop a bump in their nose because of the nose’s structure. Dorsal humps that result from genetics don’t always appear in childhood, but they may appear during puberty when the nose is still developing.

ترجمه متن:
برخی افراد قوز بینی خود را به ارث می‌برند. این به آن معنی است که به دلیل ساختار بینی‌شان آنها با یک تمایل ذاتی برای درآوردن قوز بینی به دنیا آمده‌اند. قوزهای بینی که به دلیل ژنتیک ایجاد می‌شوند همیشه در بچگی ظاهر نمی‌شوند، بلکه ممکن است درحین بلوغ و هنگامی‌که بینی هنوز درحال رشد است ظاهر شوند.

Healthline

هزینه رینوپلاستی بینی استخوانی

هزینه رینوپلاستی یا عمل زیبایی بینی استخوانی به طور قابل‌توجهی متغیر است و به عوامل مختلفی بستگی دارد. از جمله این موارد مهم می‌توان به موقعیت جغرافیایی، مهارت و تجربه جراح، پیچیدگی‌های خاص عمل و هزینه‌های بیمارستان یا کلینیک اشاره کرد. به طور کلی، به دلیل ساختار پیچیده‌تر و نیاز به دقت و ظرافت بیشتر در حین عمل، رینوپلاستی بینی‌های گوشتی ممکن است پرهزینه‌تر از عمل بینی‌های استخوانی باشد. نتیجه عمل، مهم‌تر از هزینه آن است و بهتر است روی بهترین روشی که باعث زیباتر شدن بینی استخوانی شما می‌شود تمرکز کنید. برای مطمئن شدن از انتخاب بهترین جراح بینی استخوانی، پیشنهاد می‌کنیم که تصاویر قبل و بعد عمل بینی استخوانی در رویینو را بررسی کنید. تصاویر نتیجه عمل‌های بینی استخوانی به شما کمک می‌کنند تا تصور بهتری در مورد نتیجه جراحی پزشک داشته باشید.

عمل بینی استخوانی با بینی گوشتی چه تفاوتی دارد؟

عمل زیبایی بینی استخوانی با جراحی بینی گوشتی تفاوت‌های بسیاری دارد. جدول زیر نشان‌دهنده این تفاوت‌ها است:

ویژگی‌ها و شرایط عمل بینی بینی‌های استخوانی بینی‌های گوشتی
سختی جراحی سختی کم (به‌دلیل چربی کم و پوست نازک) سختی زیاد (به‌دلیل ضخامت بیشتر پوست)
انعطاف‌پذیری بیشترین انعطاف‌پذیری کم‌ترین انعطاف‌پذیری
روش جراحی یکسان یکسان
میزان تورم ورم کمتر در صورت ورم بیشتر در صورت
میزان عوارض با کم‌ترین عوارض با بیشترین عوارض
میزان رضایت نتیجه بهتر + رضایت‌مندی بیمار احتمال نتیجه نه‌چندان مثبت + نارضایتی بیشتر بیمار
هزینه جراحی هزینه پایین‌تر هزینه بالاتر

سؤالات متداول عمل زیبایی بینی استخوانی

پرسش‌ها و پاسخ‌های متداول در مورد عمل بینی استخوانی به شرح زیر است:

-عمل بینی استخوانی چقدر طول می کشد؟
مدت زمان عمل زیبایی بینی استخوانی به پیچیدگی عمل و مهارت جراح بستگی دارد، اما به طور کلی بین یک تا 3 ساعت طول می کشد.

-بعد از عمل زیبایی بینی استخوانی، چه زمانی نتیجه نهایی قابل مشاهده است؟
ورم و کبودی بعد از عمل زیبایی بینی استخوانی به تدریج طی 2 تا 3 هفته از بین می‌رود. با این حال، نتیجه نهایی عمل ممکن است تا 6 ماه یا 1 سال به طور کامل مشخص نشود.

-دوره نقاهت عمل بینی‌های استخوانی چقدر است؟
دوره نقاهت جراحی بینی استخوانی حدود 1 تا 2 هفته است. در این مدت باید از فعالیت های سنگین خودداری کنید و مراقبت‌های لازم را انجام دهید.

-سختی عمل بینی استخوانی در مقایسه با عمل بینی گوشتی چقدر است؟
عمل بینی استخوانی به دلیل پوست نازک تر و غضروف قوی تر، آسان تر از عمل بینی گوشتی است. این امر به جراح امکان می دهد تا با ظرافت بیشتری کار کند و نتیجه دقیق‌تری را به دست آورد.

-هزینه جراحی بینی استخوانی چقدر است؟
هزینه جراحی زیبایی بینی استخوانی به عوامل مختلفی از جمله موقعیت جغرافیایی، مهارت و تجربه جراح، و پیچیدگی عمل بستگی دارد. به طور کلی، هزینه عمل زیبایی بینی استخوانی از عمل بینی گوشتی کمتر است.

راه‌حل‌های مرتبط

عمل زیبایی بینی
undefined تصویر قبل و بعد
undefined متخصص زیبایی
undefined تاپیک
Delaram

من به روش بسته جراحی انجام دادم و اوایل سوراخ های بینی کاملا قرینه بودن الان مدتی هست که حس میکنم اون نقطه که دورش خط کشیدم بیرون زدگی داره و بعث عدم تقارن و کج به نظر اومدن کلاملا شده وقتی با گوش پاک کن کمی فشار میارم و نگه میدارم میره داخل ولی بعد برمیگرده یک ماهم از عملم میگذره

2 پاسخ
آخرین پاسخ: 48 دقیقه پیش.دکتر محمدعلی بیات شهبازی
فریده

سلام وقت بخیر. من حدود ۲۰ روزه عمل بینی انجام دادم و حدود یه هفته س که یه نخ بلند از داخل بینیم زده بیرون. قشنگ مشخصه گره باز شده. ایا نگران کننده ست؟ درد هم نداره.

3 پاسخ(2 متخصص . 1 کاربر)
آخرین پاسخ: 14 ساعت پیش.دکتر پیمان برومند
نجمه

سلام من یکساله عمل کردم بینیم ی طرفش فرورفته بیشتر تراشیده شده سمت چپ بیرون زدگی سفت داره کلوملا ردش مونده داغون شده شاید هم تحلیل رفته چیکارکنم تحلیله؟ چاره کار من چیه

2 پاسخ
آخرین پاسخ: 30 آبان 1403.دکتر پیمان برومند
نسیم

تفاوت ورم یکطرفه با بیرون زدگی غضروف چیه؟ ما چطود بفهیم آیا یه سمت بینیمون برآمدگی داره ورمه یا غضروف؟ مثلا ورم یکطرفه فشار میدی بدون احساس درد داخل میره؟ اما غضروف درد آلوده؟

2 پاسخ
آخرین پاسخ: 30 آبان 1403.دکتر محمدعلی بیات شهبازی
Totya

من ۳ ماه که عمل کردم اما یک طرف بینی با پره بینی صاف یکنواخت تر شده تا اون یکی سوراخ اما خیلی دیده نمیشه الان ۲ ۳ روز که نفس میکشم از داخل سوراخ بینی نگاه میکنم اینجایی که علامت زدم کمی میره داخل و میاد بیرون دلیلش میتونه چی باشه خیلی نگرانم درست میشه،؟یعنی غضروف تحلیل رفته چی شده

6 پاسخ(4 متخصص . 2 کاربر)
آخرین پاسخ: 30 آبان 1403.دکتر محمدعلی بیات شهبازی
Totya

سلام وقت بخیر چقدر بعد از عمل بینی بینی کامل جوش میخوره و میشه بهش دست زد ! یا اینکه چقدر بعد از عمل بینی ضربه های خیلی آروم باعث میشه به بینی آسیب نرسه مثلا وقتی صورتمون‌میشوریم دستمون بخوره بهش

2 پاسخ
آخرین پاسخ: 29 آبان 1403.دکتر پیمان برومند

نظر شما

نظرات (10)

Faeze

این نوع عمل با بیهوشی بهتره یا بدون بیهوشی

کارشناس زیبایی رویینو

پاسخ به Faeze

به طور کل عمل زیبایی بینی با بیهوشی انجام می‌شود.

پرستو

بینی گوشتی عمل از بینی استخوانی راحت تره؟

کارشناس زیبایی رویینو

پاسخ به پرستو

جراحی بینی گوشتی نسبت به بینی استخوانی به تبحر بیشتری نیاز دارد و معمولا عمل حساس‌تری است.

سمیه

ممنون بابت راهنمایی خوبتون

کارشناس زیبایی رویینو

پاسخ به سمیه

خواهش می‌کنم، خوشحالم که راهنمایی ما براتون مفید بوده!

نرگس

واقعا بینی گوشتی نیاز به عمل زیبایی بینی داره؟

کارشناس زیبایی رویینو

پاسخ به نرگس

بینی گوشتی هم می‌تواند با جراحی زیبایی به نتایج بهتری برسد، اما برای انتخاب درست باید با پزشک متخصص مشورت کنید تا بر اساس نوع بینی و انتظارات شما تصمیم‌گیری شود.

kianoush

دکتر بینی اگر خوب باشه براش دگ بینی استخونی و بینی گوشتی فرق نمیکنه همه رو خوب درمیاره

کارشناس زیبایی رویینو

پاسخ به kianoush

بله، یک جراح ماهر می‌تواند در جراحی انواع بینی (استخوانی و گوشتی) موفق باشد؛ اما باید توجه داشت که هر نوع بینی نیازمند تکنیک‌های خاصی است که جراح با تجربه به خوبی آنها را اجرا می‌کند.