یکی از پیامدهای چشمگیر چاقی، تجمع چربی در پیرامون اعضای حیاتی چون احشاء، کبد و تخمدانها است که موجب مقاومت به انسولین میگردد. افرادی که زمینه دیابت در خود میپرورانند، ممکن است به این بیماری دچار شوند. چاقی میتواند بر تخمدانها تأثیر گذاشته، نظم هورمونی آنها را به هم زده و به جای تولید فولیکول و تخمک، باعث پدید آمدن کیستهای تخمدانی شود. کاهش وزن میتواند این مشکلات را بهبود بخشد و معمولاً نخستین توصیهی متخصصان نازایی به افرادی با مشکل نازایی و اضافه وزن، کاهش وزن است.
با کاهش وزن، بسیاری از مشکلات حل شده و افرادی که تحت عمل جراحی قرار میگیرند، قدرت باروریشان افزایش یافته و آزادسازی تخمکها تسهیل میشود. حتی گاهی اوقات، فرد ممکن است بدون برنامهریزی قبلی و آمادگی، به ناگاه با بارداری ناخواسته روبرو شود. در دورهای که حدود هیجده ماه پس از عمل جراحی میباشد، زوجین توصیه میشود که از روشهای مطمئن پیشگیری از بارداری استفاده کنند تا از بارداری ناخواسته جلوگیری شود.
پس از یک سال تا یک سال و نیم پس از عمل، اقدام به بارداری بسیار موفقیتآمیز خواهد بود و زوجین میتوانند یک حاملگی طبیعی را تجربه کنند. بسیاری از افراد که پیش از این تحت درمانهای متعدد برای باروری مصنوعی بوده و نتیجه نگرفتهاند، پس از کاهش وزن و بدون برنامهریزی یا درمان خاص، به صورت طبیعی باردار میشوند. به طور کلی، کاهش وزن به شیوههای گوناگون، به ویژه جراحی باریاتریک، قدرت باروری را افزایش میدهد، اما زمان مناسب برای بارداری پس از جراحی، هیجده ماه است.