رویینو
م - قوامی
30 آبان 1402

پاسخ هوش‌مصنوعی

مصرف راکوتان بعد از جراحی بینی

سلام من شنیدم که درمان با رآکوتان برای کاهش ورم بینی پس از جراحی خیلی موثره. اما یه سریا میگن که عوارضش زیاده. عوارض قرص راکوتان بعد از عمل بینی چیه؟

ورم بینی
پاسخ‌ها2
پیمان برومند
دکتر پیمان برومند
جراح گوش، حلق و بینی
2 آذر 1402

بله راکوتان به کاهش ورم بینی کمک می کند اما مصرف آن به دلیل عوارض زیادی که به دنبال دارد، توصیه نمی شود. عوارض راکوتان از عوارض کبدی مثل نارسایی کبدی گرفته تا عوارض خونی ناشی از افت گلبول‌های سفید و پلاکت ها عوارضی خطرناکی هستند. به همین دلیل است که مصرف راکوتان تنها با تشخیص متخصص پوست مجاز است.

مهدی محمدی
دکتر مهدی محمدی
جراح گوش، حلق و بینی
9 آبان 1403
معمولا به کسانیکه به هر دلیلی راکوتان مصرف میکنند، توصیه میشود که از یک ماه قبل از عمل بینی مصرف راکوتان را قطع کنند. زیرا راکوتان با داروهای بیهوشی تداخل دارد و باعث التهاب و ورم می‌شود اما مصرف آن از دو هفته بعد از عمل بینی بلامانع است. در مورد افرادی که بینی گوشتی دارند و ورم بینی آنها به دلیل غده‌های چربی زیر پوستی است، مصرف راکوتان میتواند باعث خالی شدن غده‌های چربی زیر پوست بینی و کاهش ورم شود. عوارض راکوتان آن را برای مصرف در دوره بارداری و شیردهی نامناسب میسازد اما در وضعیت عادی مشکلی ایجاد نخواهد کرد.
پاسخ اولیه و اطلاعات کلیتولید شده توسط هوش مصنوعی رویینو

آنچه که از سوال شما متوجه می‌شوم، مربوط به مصرف داروی راکوتان (آکوتان یا ایزوترتینوئین) بعد از جراحی بینی است.

اثرات راکوتان بعد از جراحی بینی

راکوتان معمولاً برای درمان آکنه شدید استفاده می‌شود و از آنجایی که خاصیت ضد التهابی دارد، برخی افراد معتقدند که می‌تواند در کاهش تورم و التهاب بعد از جراحی بینی نیز مفید باشد. این دارو به دلیل خاصیت قوی‌ای که در کاهش ترشح سبوم (چربی پوست) دارد، ممکن است در برخی شرایط به کاهش تورم کمک کند. با این حال، این استفاده غیرمتداول بوده و هیچ شواهد علمی قطعی برای اثبات اثرات آن در کاهش ورم پس از جراحی بینی وجود ندارد.

عوارض راکوتان پس از جراحی بینی

در مورد عوارض داروی راکوتان بعد از عمل بینی، باید گفت که این دارو به دلیل تاثیرات قوی‌ای که بر روی سیستم‌های مختلف بدن دارد، ممکن است عوارضی به همراه داشته باشد که در صورت استفاده پس از جراحی بینی، خطرات بیشتری به همراه داشته باشد. برخی از مهم‌ترین عوارض راکوتان عبارتند از:

1. خشکی پوست و مخاطات

یکی از عوارض شایع راکوتان، خشکی شدید پوست و مخاطات بدن است. این خشکی می‌تواند مشکلاتی در ترمیم زخم‌ها و جراحات بعد از عمل بینی ایجاد کند و روند بهبودی را کندتر کند.

2. اختلالات در روند بهبود زخم‌ها

راکوتان می‌تواند بر روند ترمیم زخم‌ها تأثیر بگذارد. این دارو ممکن است باعث کاهش سرعت بهبودی پوست شود و خطر ایجاد اسکارهای دائمی را افزایش دهد.

3. کاهش تولید چربی

این دارو باعث کاهش تولید چربی طبیعی پوست می‌شود که ممکن است اثرات منفی بر روی پوست بینی داشته باشد، به ویژه پس از جراحی. در مواردی ممکن است خشکی بیش از حد پوست به ایجاد ترک یا التهاب‌های موضعی منجر شود.

4. تاثیر بر روی سیستم ایمنی

راکوتان می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تحت تاثیر قرار دهد و این موضوع می‌تواند سبب افزایش خطر عفونت‌ها و مشکلات دیگر مرتبط با جراحی شود.

5. تغییرات در سطح ویتامین‌ها و مواد معدنی

راکوتان به دلیل تأثیرات قوی‌اش بر سیستم متابولیک بدن، می‌تواند باعث کاهش برخی ویتامین‌ها و مواد معدنی مهم شود که این امر ممکن است به مشکلات عمومی بدن مانند ضعف و خستگی منجر گردد.

6. اختلالات در عملکرد کبد

استفاده طولانی‌مدت از راکوتان می‌تواند باعث آسیب به کبد شود، که در صورت مصرف پس از جراحی بینی و با توجه به اینکه بدن در حال ترمیم است، ممکن است باعث مشکلات جدی‌تری گردد.

توصیه‌های عملی

  • مصرف دارو تحت نظر پزشک متخصص: پیش از شروع درمان با راکوتان بعد از جراحی بینی، ضروری است که این موضوع با پزشک جراح شما در میان گذاشته شود. پزشک شما با توجه به شرایط خاص شما، بهترین راهنمایی را خواهد کرد.
  • مراقبت از پوست: به دلیل خشکی و حساسیت بالای پوست بعد از جراحی بینی، استفاده از مرطوب‌کننده‌های مناسب و ملایم، ضروری است.
  • پرهیز از مصرف خودسرانه: به هیچ عنوان داروی راکوتان را بدون مشورت با پزشک شروع نکنید، به خصوص بعد از جراحی که بدن به مراقبت‌های ویژه نیاز دارد.

جمع‌بندی

در حالی که برخی افراد ممکن است معتقد باشند که راکوتان می‌تواند به کاهش ورم بینی پس از جراحی کمک کند، اما باید به عوارض احتمالی آن توجه داشته باشید. مصرف این دارو باید تحت نظر پزشک باشد و از آن در صورت لزوم استفاده شود. استفاده غیرمجاز و بدون نظارت می‌تواند مشکلاتی برای روند بهبودی شما ایجاد کند.

این جواب توسط هوش مصنوعی و بر اساس تحلیل پاسخ‌های پزشکان رویینو به سوالات مشابه تولید شده است. مبنای نهایی، پاسخ مستقیم پزشکان به سوال شما است.
شما هم سوال دارید؟

از بهترین متخصص‌ها و پزشکان زیبایی رایگان پاسخ بگیرید.

تاپیک‌های مرتبط

تبادل نظر عمل زیبایی بینی
حامد

سلام، من انحراف تیغه بینی و مشکلات سینوسی داشتم و عمل جراحی انحراف سپتوم و سینوس انجام دادم. از یه طرفم توی خواب مشکل تنفسی دارم و آپنه خواب برام اتفاق میفته و دچار تنگی نفس میشم. می خواستم بدونم که ممکنه بعد از عمل انحراف سپتوم و سینوس مشکل تنفسیم برطرف بشه؟

3 پاسخ
حامد

من حدود دو ماه پیش جراحی سینوس و اصلاح انحراف تیغه بینی انجام دادم، اما هنوز ورم بینیم برطرف نشده. می‌ خواستم بدونم که ورم تا چند وقت بعد از جراحی سینوس و انحراف سپتوم طبیعیه؟ معمولاً چقدر طول می‌کشه تا ورم کاملاً از بین بره و نتیجه نهایی جراحی مشخص بشه؟ آیا راهی برای کاهش سریع‌ تر ورم وجود داره؟

2 پاسخ
r2502728934

سلام من تقریبا 4 سال پیش آنزیم بینی تزریق کردم برای کوچک شدن زیاد تآثیری نداشت. الان تصمیم دارم جراحی کنم آیا امکان داره؟ مشکلی پیش نمیاد؟ با سپاس

3 پاسخ
یاس

ببخشید یه سوال داشتم. من 40 روزه عمل کردم. بعد عمل بینیم کلوملای بینیم انگار بیرون زدگی داره. جوری که وقتی دست میزنم غضروف های بینیم رو حس میکنم. چون که دکتر بهم گفتن ماساژ بدم هروقت دست میزنم هم خیلی سفته و همراه با درد و کاملأ حسش میکنم که غضروفه. به دکترم میگم بیرون زدگی داره میگن ورمه. آیا با

3 پاسخ
یاس

سلام ببخشید من بینیم بلند و استخوانی و غضروفی بود. الان ۴۰ روزه نیمه فانتزی عمل کردم. مدل و فرم بینیم خوبه ولی مشکلی که داره اینه که بینیم مثل قبل ارتفاعش بلنده. به دکترم میگم میگن ورمه بخوابه کوچکتر میشه. خواستم بدونم به مرور زمان بینی من کوچکتر میشه؟ یعنی طبق گفته دکترم ورم هست یا نه؟

6 پاسخ
مریم

من حدود شش ماه پیش عمل جراحی بینی انجام دادم، اما از آن زمان تا الان هنوز داخل بینیم ترشح دارم. پزشکم برام قرص لوراتادین تجویز کرد، اما بعد از مصرف قرص هم تغییری احساس نکردم و همچنان مشکل ترشحات وجود دارد. چه کاری میتونم برای این ترشحات انجام بدم؟

6 پاسخ
راه‌حل‌های مرتبط با این تاپیک