پلیسه معده

0 تصویر قبل و بعد
9 دکتر/کلینیک
8 تاپیک تبادل نظر

در یک نگاه

پلیسه معده یک جراحی کاهش وزن برگشت‌پذیر است که در آن معده به داخل تا شده و برای کاهش ظرفیت آن بخیه می‌شود. به این صورت به کمک می‌شود تا با مقدار غذای کمتری احساس سیری کنند و در نتیجه وزن خود را کاهش دهند (تا 70 درصد وزن اضافی). لایه برداری معده به روش لاپاراسکوپی و از طریق ایجاد برش های کوچک روی معده انجام می‌شود. نتایج لایه برداری معده ماندگار است و شما می‌توانید مزایای آن را تا زمانی که از یک سبک زندگی سالم پیروی می کنید طولانی‌تر کنید.

تاپیک‌های مرتبط

سارا - اکبریان

عمل معده بهترین راه حل هستش برای چاقی های مفرط و کسانی که اراده ندارند

عمل معده بهترین راه حل هستش برای چاقی های مفرط و کسانی که اراده ندارند ولی پلیسه ی معده بدترین گزینه ، تا حالا ندیدم کسی رو که بیشتر از ۱۵ تا ۲۲ کیلو کم کرده باشه با پلیسه و هرکس میگه شدنی هستش تبلیغاته ، لذا از همه خواهشمندم عمل میکنید بکنید مبارکه ولی پلیسه نکنید که هم سیر اضافه وزنو تجربه میکنید

آخرین پاسخ: 8 تیر 1403

.

Mahshid

اشرف

همسرم داروهای اعصاب استفاده میکرده.عمل پلیسه میتونه انجام بده؟

سلام شوهر من قدش ۱۷۵ و وزنش ۱۲۵.و خیلیم پرخوره خیلی سعی کرد با رژیم لاغر بشه اما ۴ کیلو بیشتر کم نکرد چون خیلی اشتها داره و زود گرسنه میشه از طرفیم چند سال پیش ک میخواست جراحی کنه برای چاقیش دکتر بیهوشی بهش گفت چون قبلا دارو های اعصاب استفاده میکردی عمل واست خطر داره میخواستم بدون صحت داره؟ و آیا می

آخرین پاسخ: 23 اردیبهشت 1403

.

دکتر محمود کرمی راد

متینه

به پسرم دائم غذا میدم ولی هر روز ضعیفتر میشه و قدشون هم چند ماهه بلند نشده

سلام پسر ۱۱ ساله ای دارم که با وزن ۴.۳۰۰ بدنیا اومدن ورشد خوبی تو دو سال اول داشتن اما بعداز اون بیماری انگلی گرفتن (ژیاردیا)و وزنشون خیلی بالا نرفت الان با ۱۴۰ قد و ۳۰ کیلو وزن بدن ضعیفی دارن البته بچه ی پر استرسی هستن و من هم متاسفانه خیلی بهشون فشار میارم که غذاهاشونو بخورن ولی با وجود اینکه دائ

آخرین پاسخ: 16 اردیبهشت 1403

.

دکتر محمود کرمی راد

mitra erami

mitra erami

من ۳۵سالم هستش متاهل قد۱۶۰ وزن۸۰ چه نوع عملی رو شما برام توصیه میکنید

سلام من ۳۵سالم هستش متاهل قد۱۶۰وزن۸۰چه نوع عملی رو شما برام توصیه میکنید.خودم با پلیسه موافق ترم نظر شما چیست؟

آخرین پاسخ: 29 فروردین 1403

.

راضیه

ژینوس

ژینوس

میشه بعداز عمل سنگ کلیه ، عمل لاغری انجام داد؟

سلام ببخشید همسرم مدت ۶ساله بیماری قند داره و دارو استفاده میکنه و جدیدا چون کلیه اش سنگ سازه سنگی به اندازه فندق از حالبش در اورده اند از طریق جراحی لاکراسکوپی به خاطر قندش دکتر گفته باید لاغرکنه وزنش۹۵ است ایا میشه بعداز عمل سنگ کلیه ، عمل لاغری انجام بده تا لاغر بشه ممنونم اگه پاسخ بدین

آخرین پاسخ: 18 اسفند 1402

.

دکتر محمود کرمی راد

alone

alone

آیا عمل پلیسه معده بازگشت دارد؟

سلاممن میخوام جراحی پلیسه معده انجام بدم ولی شنیدم که امکان بازگشت وزن در این جراحی هست.درسته؟؟؟

آخرین پاسخ: 28 اسفند 1402

.

مهشید مقامی

متخصصین مرتبط

تهران
28 سال تجربه
نظام پزشکی: 41732

راه‌حل

7

قبل‌وبعد

94

تبادل نظر

72
تهران
4 سال تجربه
نظام پزشکی: 150946

راه‌حل

+15

قبل‌وبعد

14

تبادل نظر

90
انزلی
11 سال تجربه
نظام پزشکی: 133334

راه‌حل

6

قبل‌وبعد

0

تبادل نظر

0
تهران
21 سال تجربه
نظام پزشکی: 91228

راه‌حل

6

قبل‌وبعد

0

تبادل نظر

0
تهران
23 سال تجربه
نظام پزشکی: 79851

راه‌حل

7

قبل‌وبعد

0

تبادل نظر

0
مشهد
24 سال تجربه
نظام پزشکی: 75291

راه‌حل

7

قبل‌وبعد

0

تبادل نظر

0

هرآنچه باید درباره پلیسه معده بدانید

منتشر شده در 7 اردیبهشت 1402 | بروزرسانی در 7 آذر 1401

نویسنده: تیم محتوای پزشکی رویینو

بازبینی پزشکی: دکتر عرفان خلیل پور

محتوای تایید شده

عمل پلیسه معده چیست؟

جراحی پلیسه معده روشی است که می‌توان آن را با جراحی‌های دیگر مانند اسلیو معده مقایسه کرد که در آن اندازه ظرفیت ذخیره سازی معده با استفاده از تکنیک‌های خاص و بخیه به شکل لوله مانند کاهش می‌یابد. این روش به شما اجازه می‌دهد تا اندازه معده خود را حدود 70 تا 75 درصد کاهش دهید. عمل پلیکاسیون معده (LGCP) تا زدن معده یا ایمبریکاسیون معده یک نوع جراحی جدید و کمتر تهاجمی است.

جراحی پلیسه معده به سایر روش‌های چاقی ترجیح داده می‌شود، زیرا برخلاف روش اسلیو معده، شامل برداشتن قسمت‌های بزرگ معده، قرار دادن هر گونه جسم خارجی مانند بالون معده یا تنظیم مجدد روده نیست. می‌توان این روش را بدون هیچ گونه عارضه قابل توجهی برای بیمار معکوس کرد که در زمینه درمان چاقی و اضافه وزن پیشرفت قابل قبولی است.

تکنیک پلیسه معده را می‌توان به عنوان ایجاد یک کیسه کوچک‌تر از معده توصیف کرد که می‌تواند مقدار کمتری غذا را ذخیره کند؛ به عبارت دیگر، پلیسه معده به بیماران این امکان را می‌دهد که اشتهای خود را کاهش دهند و گرسنگی مداوم را مسدود کنند، به این معنی که با مصرف مقدار بسیار کمتری غذا سیر می‌شوند. به این ترتیب آنها راحت‌تر وزن خود را کاهش می‌دهند، زیرا بی‌اشتهایی دیگر مانعی برای رسیدن به وزن مناسب نخواهد بود. مهمتر از آن، دستگاه گوارش محدود نخواهد شد، بنابراین هیچ مشکلی در جذب ویتامین‌ها، مواد معدنی و سایر مواد مغذی وجود نخواهد داشت.

عمل پلیسه معده چگونه انجام می‌شود؟

جراحان با استفاده از روش لاپاراسکوپی عمل پلیسه معده را انجام می‌دهند، به این معنی که برای جلوگیری از جراحی باز و تهاجمی‌تر، جراحان برش‌های کوچکی در شکم بیمار ایجاد می‌کنند. این روش ممکن است از 40 دقیقه تا 2 ساعت طول بکشد. در حین عمل پلیسه معده از تکنیک‌های تا زدن و بخیه برای کاهش اندازه معده استفاده می‌شود؛ به عبارت دیگر پوشش معده بدون برداشتن هیچ یک از اجزای آن یا قرار دادن اجسام خارجی در داخل خود تا می‌شود.

عمل پلیسه معده با یک نوع دوربین فیلمبرداری (لاپاراسکوپ) و ابزارهای نازک که از طریق برش‌های کوچک وارد معده می‌شود، صورت می‌گیرد. به این ترتیب ظرفیت معده را می‌توان تا 70 درصد کاهش داد. استفاده از روش‌های لاپاراسکوپی نوآورانه است و باعث بهبودی سریع‌تر پس از عمل می‌شود. همچنین برای بیماران، کمتر آسیب‌زا و ترسناک است. زمان بهبودی برای هر فرد نسبت به فرد دیگر متفاوت است، اما معمولاً بیماران می‌توانند در حدود 10 روز پس از عمل به سر کار و فعالیت‌های روزمره خود بازگردند.

چگونه برای عمل جراحی شکم آماده شویم؟

پزشکان و کادر پزشکی در هر کلینیک دستورالعمل‌های قبل از جراحی و الزامات عمل پلیسه معده را برای بیماران ارائه می‌دهند. آنها همچنین لیستی از همه چیزهای ضروری که یک بیمار باید در بیمارستان داشته باشد مانند اسناد اداری، لباس، لوازم آرایشی و غیره تهیه می‌‌کنند. چهار توصیه‌ رایج برای همه بیمارانی که تحت پلیکاسیون معده قرار می‌‌گیرند عبارتند از:

  1.  رژیم غذایی قبل از عمل جراحی معده مهم است. حدود 2 یا 3 هفته قبل از عمل توصیه می‌‌شود. این رژیم غذایی کاهنده سرشار از پروتئین و کم کالری است و هدف آن کاهش چربی کبد است.
  2.   فهرست داروهایی که بیماران نمی‌توانند قبل از جراحی مصرف کنند (به ویژه آسپرین‌ها)، توسط دکتر ارائه می‌شوند. استفاده از هر نوع دارویی نیاز به تایید جراح دارد.
  3.  ترک سیگار حداقل دو ماه قبل از عمل ضروری است. این عادت خطر ابتلا به ذات الریه، لخته شدن خون، عفونت‌های بعد از جراحی و سایر عوارضی را که می‌‌تواند روند بهبودی را کندتر کند، افزایش می‌‌دهد.
  4.   بیماران باید در دوره‌های ویژه‌ای که در برخی از کلینیک‌ها و مشاوره‌های روان‌ شناسی برگزار می‌شود شرکت کنند تا مطمئن شوند که تصمیم برای انجام عمل پلیسه شکم درست بوده است.

آیا عمل پلیسه معده بی‌خطر است؟

این سؤالی است که معمولاً بیمارانی که تحت هر نوع جراحی قرار می‌‌گیرند، می‌‌پرسند. در مورد جراحی پلیکاسیون معده از روش لاپاراسکوپی کم تهاجمی برای افزایش راحتی و اطمینان از بهبودی سریع بیماران استفاده می‌‌شود. علاوه بر این، بر خلاف سایر روش‌ها مانند بای پس معده، جراحی پلیسه معده ممکن است برگشت‌پذیر باشد.

مراقبت‌های پس از عمل پلیکاسیون معده

پس از انجام عمل پلیسه معده که بیش از 2 ساعت طول نمی‌کشد، بیمار باید دو روز در بیمارستان بستری شود. زمان بهبودی کامل نسبتا کوتاه است. البته بستگی به فرد دارد، اما بهبودی کامل معمولا حدود 4 هفته طول می‌‌کشد. در 2 هفته اول پس از جراحی، بیماران نباید به سر کار و انجام مسئولیت‌های روزمره برگردند. کاملا قابل درک است که بیماران پس از ترخیص از بیمارستان احساس خستگی و ضعف می‌‌کنند، اما روز به روز وضعیت آنها بهتر می‌‌شود.

رژیم غذایی بعد از عمل پلیسه معده

یکی از دلایلی که بیماران باید بعد از جراحی مرخصی طولانی‌تری را در نظر بگیرند، نیاز به ماندن در رژیم غذایی مایعات کامل حداقل به مدت یک هفته است. در طی دو هفته آینده، برخی از مایعات غلیظ‌تر مجاز هستند، به عنوان مثال آب میوه و سوپ عالی خواهند بود. سپس بیماران می‌توانند غذاهای نیمه نرم، میوه‌ها، سبزیجات و ماست‌های سرشار از پروتئین را امتحان کنند. رژیم جدید متشکل از بخش‌های کوچکتر غذا، کم چربی و کربوهیدرات، روند کاهش وزن را آغاز می‌‌کند و پس از گذشت 4 هفته از عمل شروع می‌‌شود.

بیمار می‌تواند به فعالیت‌های عادی زندگی خود بازگردد، اما باید از یک برنامه غذایی خاص و دستورالعمل‌های ارائه شده توسط جراح پیروی کند. برای بسیاری از بیماران یکی از سخت‌ترین محدودیت‌هایی که باید در نظر داشته باشند این است که بخش‌های کوچک غذا را بسیار آهسته بخورند و همیشه به یاد داشته باشند که معده‌شان بسیار کوچک‌تر از گذشته است. علاوه بر این، آنها نمی‌توانند هنگام غذا خوردن مایعات بنوشند. مایعات را می‌‌توان حداقل 30 دقیقه قبل از غذا و 30 دقیقه بعد از غذا نوشید. وضعیت سلامت بیماران نیز در نوبت‌های پزشکی پس از جراحی که یک روش استاندارد است، کنترل می‌‌شود.

نتایج جراحی پلیسه معده

نتایج جراحی پلیسه معده تا حد زیادی به وزن بیمار قبل از عمل و سبک زندگی او بستگی دارد. خبر خوب این است که بیماران معمولاً تا 55 درصد از وزن اضافی بدن خود را در 2 سال اول پس از جراحی شکم از دست می‌‌دهند. مطمئناً نتایج بلندمدت پلیسه شکم شامل کاهش فشار خون بالا و سطح کلسترول، کاهش قابل توجه علائم دیابت و آپنه خواب هستند.

از آنجایی که جراحی پلیسه معده هنوز به عنوان یک روش تجربی تلقی می‌‌شود، مطالعات طولانی مدت هنوز در دسترس نیستند، اما پیشرفت‌هایی که می‌‌توان در عرض چند سال پس از جراحی مشاهده کرد، بسیار چشمگیر و دلگرم کننده است. مطالعه‌ای که در سال 2015 منتشر شد، محققان کاهش وزن 202 بیمار را در یک دوره 4 ساله زیر نظر گرفتند. این مطالعه نشان داد که پس از سال اول، کاهش وزن بیش از حد تقریباً 58 درصد و پس از 4 سال به 68 درصد رسید.

آیا پلیسه معده قابل برگشت است؟

روش پلیسه معده در مدت زمان معینی کاملاً برگشت پذیر است (تخمین فعلی تقریباً یک سال است) زیرا بر خلاف روش اسلیو معده، شامل برداشتن هیچ بخشی از معده، تنظیم مجدد سیستم گوارش یا استفاده از وسایلی مانند بالون معده نیست. بخیه‌هایی که برای کاهش اندازه معده استفاده می‌‌شوند را می‌‌توان در صورت لزوم برداشت.

مزایا و معایب عمل پلیسه معده

هنگامی که به فواید پلیسه معده فکر می‌‌کنیم، باید به خاطر داشته باشیم که به کاهش وزن پایدار کمک می‌کند. اکثر افراد چاق چندین بار در طول زندگی خود سعی کرده‌اند وزن خود را کاهش دهند و نتایج بهتر یا بدتری داشته باشند. برای مبارزه با مشکلات احتمالی سلامتی، نتایج کاهش وزن باید دائمی باشد. یکی از مهم‌ترین مزیت‌های پلیسه معده این است که مانند سایر جراحی‌های چاقی در جذب مواد مغذی اختلال ایجاد نمی‌کند. با این حال، به دلیل تغییر رژیم غذایی، پس از جراحی همچنان باید مکمل‌های ویتامین و مواد معدنی مصرف شود.

مهم‌ترین مزیت‌های جراحی پلیکاسیون معده عبارتند از:

  • این روش به معنای برش‌های کوچک‌تر جراحی است.
  • این روش برگشت پذیر است (برخلاف گاسترکتومی اسلیو یا بای پس معده).
  • هیچ بخشی از معده در طول عمل برداشته نمی‌شود، بنابراین بهبودی بیمار بسیار سریع‌تر است.
  • هیچ تداخل عمده‌ای با سیستم گوارشی وجود ندارد که خطر عوارض کمتر را به همراه ندارد.
  • نیازی به قرار دادن اجسام یا وسایل خارجی در معده نیست.
  • کاهش قابل توجه مصرف غذا بدون کمبود مواد مغذی را به همراه دارد.
  • محدودیت‌های غذایی جزئی در مقایسه با سایر روش‌های چاقی دارد.
  • کاهش وزن در سال اول پس از جراحی قابل توجه است (40 تا 70 درصد).
  • بهبود شرایط مرتبط با چاقی مانند دیابت یا فشار خون بالا را به همراه خواهد داشت.

معایب عمده جراحی پلیسه معده عبارتند از:

  • خطر آسیب به اندام‌های اطراف، عفونت و خونریزی وجود دارد.
  • ·نشت احتمالی اما نادر از ناحیه بخیه شده وجود دارد.
  • ·طلاعات کمتری در مورد میزان موفقیت طولانی مدت و عوارض احتمالی نسبت به سایر جراحی‌های چاقی دارد.
  • تهوع و استفراغ طولانی مدت تا یک ماه پس از عمل وجود دارد.

عوارض پلیسه معده

پلیکاسیون معده یک روش لاپاراسکوپی با تکنولوژی پیشرفته است که عوارض کمتری را به همراه دارد. شایع‌ترین عوارض جانبی گزارش شده توسط بیماران شامل استفراغ و حالت تهوع است که می‌‌تواند حدود یک هفته پس از جراحی ادامه داشته باشد. سایر عوارض جانبی پلیکاسیون معده برای همه روش‌های جراحی رایج است و مربوط به بیهوشی عمومی خواهد بود. همچنین احتمال خونریزی خفیف، نشتی از بخیه‌ها و جدا شدن نواحی بخیه شده وجود دارد.

انسداد معده که معمولاً باعث استفراغ مداوم بعد از جراحی می‌شود، ممکن است یکی از جدی‌ترین عوارض ضایعات معده باشد، زیرا در این صورت باید یک بار دیگر عمل انجام شود. بیماران مبتلا به ایسکمی (محدودیت در خون رسانی به بافت‌ها) و کسانی که به درمان پزشکی پاسخ ضعیفی می‌‌دهند نیز ممکن است نیاز به جراحی مجدد داشته باشند. به ندرت، نشت از بخیه‌ها ممکن است نشانه‌ای از سوراخ شدن معده باشد. گزینه‌های درمانی در این مورد شامل یک روش جراحی دیگر برای ترمیم است.

همچنین بیماران باید توجه داشته باشند که خود عمل پلیکاسیون معده را نمی‌توان به عنوان یک درمان چاقی در نظر گرفت. هنگامی که آنها از محدودیت‌های رژیم غذایی غفلت می‌‌کنند و وزن آنها به طور قابل توجهی افزایش می‌‌یابد، این موضوع ممکن است باعث کاهش ناکافی اندازه معده شود.

شایع‌ترین عوارض جراحی پلیسه شکم عبارتند از:

  • استفراغ تا 2 روز بعد از عمل
  • رفلاکس معده موقت در هفته اول بعد از عمل
  • ·درد اپی گاستر در 48 ساعت اول بعد از عمل

عوارض بعد از عمل (فقط 1 درصد از بیماران) عبارتند از:

  • انسداد
  • ستفراغ دائمی
  • زخم کبد داخل کپسولی

روش لاپاراسکوپی پلیسه معده در مقایسه با سایر جراحی‌های چاقی مانند باندینگ معده یا اسلیو معده بسیار ایمن‌تر است. با این حال، مهم است که بیمار به سراغ پزشکان مجرب و کارآزموده برود.

عمل پلیسه معده و بارداری

بارداری پس از جراحی پلیسه معده موضوعی است که معمولاً مورد بحث قرار می‌‌گیرد. این عمل نه تنها برای بیمار بلکه برای فرزند نیز مزایای قابل توجهی است. زنان چاق باردار در مقایسه با زنان با وزن مناسب بیشتر احتمال دارد دچار مشکلات زیر شوند:

  • زایمان سزارین اورژانسی داشته باشند.
  • از عفونت‌های سینه، تناسلی و مجاری ادراری رنج ببرند.
  • افسرده و گوشه گیر باشند.
  • سردرد و میگرن را تجربه کنند.
  • از سوزش سر دل رنج می‌‌برند.
  • دیابت بارداری دارند.

بارداری بعد از جراحی پلیسه معده مزایای زیر را دارد:

کاهش خطر فشار خون بالا

شانس بیشتر برای به دنیا آوردن نوزاد با وزن مناسب

کم بودن احتمال زایمان زودرس

عوارض کمتر مانند دیابت بارداری

تصمیم به انجام عمل پلیسه معده قبل از بارداری تصمیمی است که کل زندگی کودک آینده را تحت تاثیر قرار می‌‌دهد. مطالعه‌ای که توسط محققان دانشگاه لاوال در کبک کانادا انجام شد، نشان داد که خطر چاقی و اختلالات متابولیک مرتبط با چاقی در کودکانی که پس از جراحی پلیسه شکم مادر به دنیا می‌آیند، به طور قابل توجهی کمتر است. پزشکان کودکانی را که زنان قبل و بعد از جراحی داشتند مقایسه کردند و تفاوت‌های قابل توجهی را دیدند. به عنوان مثال، 17 درصد از کودکانی که پس از جراحی مادرانشان به دنیا آمدند چاق بودند، در حالی که همین امر در مورد 49 درصد از کودکانی که قبل از تصمیم مادرشان برای عمل پلیسه معده متولد شده بودند، وزن مناسب داشتند.

سوالات متداول

پلیسه معده چیست؟

پلیکاسیون معده یک جراحی کاهش وزن کم تهاجمی است که شامل تا کردن و بخیه زدن معده برای کاهش حجم آن است.

پلیکاسیون معده چگونه انجام می‌شود؟

در حین عمل، جراح معده را به سمت داخل تا می‌کند و سپس آن را در جای خود بخیه می‌زند و یک کیسه معده کوچک‌تر ایجاد می‌کند.

آیا پلیسه معده برگشت پذیر است؟

بر خلاف برخی از جراحی‌های کاهش وزن دیگر مانند بای پس معده یا اسلیو گاسترکتومی، به طور کلی پلیکاسیون معده قابل برگشت است.

مزایای پلیسه معده چیست؟

پلیسه معده چندین مزیت بالقوه از جمله کاهش وزن قابل توجه، بهبود یا رفع بیماری‌های مرتبط با چاقی مانند دیابت و فشار خون بالا و کاهش خطر عوارض را به همراه دارد.

خطرات و عوارض مرتبط با پلیکاسیون معده چیست؟

مانند هر روش جراحی، عمل جراحی معده دارای خطرات و عوارض بالقوه‌ای از جمله عفونت، خونریزی، نشت از خط بخیه و واکنش‌های نامطلوب به بیهوشی است.

چه کسی کاندید مناسبی برای پلیکاسیون معده است؟

کاندیدهای ایده آل برای پلیسه معده معمولاً افرادی با اضافه وزن زیاد هستند که از طریق رژیم غذایی و ورزش قادر به کاهش وزن نیستند.

روند بهبودی پس از عمل جراحی معده چگونه است؟

بهبودی پس از عمل جراحی معده به طور کلی سریع‌تر و کمتر از جراحی‌های کاهش وزن تهاجمی است.

چقدر می‌توانم انتظار کاهش وزن را با جراحی پلیسه معده داشته باشم؟

نتایج کاهش وزن می‌توانند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد، اما نشان داده شده است که پلیسه معده به کاهش وزن قابل توجه و پایدار کمک می‌کند.

آیا بعد از عمل جراحی معده نیاز به تغییر در رژیم غذایی و سبک زندگی خود دارم؟

بله اتخاذ عادات غذایی سالم و فعالیت بدنی منظم برای به حداکثر رساندن مزایای پلیسه معده و حفظ کاهش وزن طولانی مدت ضروری است.

دیگر راه‌حل‌های زیبایی